Travian Answers

La oss starte med spørsmålet ditt

Søk ved å svare på spørsmål

For å finne et svar, vennligst velg kategori og underkategorier til svaret dukker opp nedenfor. Dersom du ikke finner svaret på egen hånd får du muligheten til å kontakte oss etterpå.

Jeg har et spørsmål om...

La oss gå i detaljer:

Søk via sidekartet

Ønsker du å søke via et normalt sidekart, tilsvarende som mange andre nettsteder? Ingen problem, bare bruk Answers sidekartet for å finne svaret.

Meldinger, rapporter og IGM

  1. InGame Meldinger (IGM)
  1. Rapporter

 

InGame Meldinger (IGM)

Ved å klikke på meldingsikonet (den aller siste av overskrift-fanene, med et brev), vil du umiddelbart bli videresendt til IGM-innboksen; derfra kan du lese og skrive nye meldinger og slette eller arkivere gamle.

In Game Meldinger, er oftest forkortet til IGM, er det primære meldingssystemet som Travian tilbyr, som er avgjørende for kommunikasjon i spillet med andre spillere. IGM-systemet kan også være et middel som brukes av personalet for å kommunisere med deg hvis du har stilt dem et spørsmål eller i visse andre tilfeller.
Du kan se den grunnleggende utformingen av en IGM på bildet nedenfor. For å skrive en IGM er alt du trenger å gjøre å klikke på skrivefanen i IGM-oversikten; begynn deretter med å legge til en mottaker i det aller første feltet av IGM; tilsvarende er dette feltet kjent som mottakerfeltet. Nå har T4 vært vitne til noen nye tillegg til IGM-systemet; mest bemerkelsesverdig kan systemet nå automatisk registrere de første bokstavene i mottakernavnet du har skrevet, og en rullgardinmeny med mottakervalg vises. Deretter har du muligheten til å legge til folk i adresseboken din (det første ikonet til høyre for mottakeren som er arkivert - du kan legge til venner der ved å skrive inn navnet på kontoene deres og klikke lagre). Nå som du har skrevet inn en mottaker, kan du legge til et meldingsemne, eller alternativt la det være tomt. uansett, så lenge det er en mottaker, vil det bli sendt, selv om det ikke er noe emne eller hvis meldingen er blitt tom. Så du kan skrive hva du vil i meldingen din, men følg alltid Netikette-reglene. Å fornærme en medspiller eller bruke svartelistede språk kan føre til utestengelse og/eller straff. Når du er ferdig, klikker du bare på send.

Hvis du er i en allianse (og også, hvis du har fått den rette autoriteten av allianselederen din), kan du sende Masse Meldinger eller Ally Meldinger. Dette kan gjøres på to måter: ved å skrive inn [ally] som mottaker i mottakerfeltet, eller ved å klikke på det andre lille ikonet til høyre for mottakerfeltet (det blå alliansesymbolet). Når du klikker på den lille allianseknappen, stilles mottakeren øyeblikkelig til [alliert]. Når du sender en MM, vil alle spillere i din allianse motta meldingen.

Hvis du er en Plus bruker, kan du lagre meldingene dine også.

BB kode i IGM / Meldinger

Du har kanskje sett en annen liste med valg rett over meldings-områder (stedet hvor du faktisk skriver meldingen din). Se på bildet under:

bbcode


Disse knappene tillater deg å bruke BB koder i dine IGM'er – akkurat på samme måte som i en tekst redigerer, kan du skrive teksten i kursiv, fet eller understreket - eller en kombinasjon av elle tre! Og det er noen fler artige valg også.

Så, da har vi forklart funksjonen til de tre første knappene. Det er tydelig flere; men av hensyn til flyten i denne manualen, vil vi nå forklare de tre siste knappene før vi trykker på de midterste.

Nemlig at disse knappene lar deg legge Travian-ikoner til meldingen din; den første lar deg legge til ressurser, det være seg tre, leire, korn eller jern. Klikk på knappen, og klikk deretter på ressursen du ønsker; skriv bare et nummer etter at koden vises, og voila! Når den sendes, vil den vises som et lite bilde av den aktuelle ressursen. Dette sparer deg for tid, slik at du ikke trenger å skrive ‘tre’ eller ‘leire’, og la oss innse det; det er også penere.

bbcode


Dersom du klikker på den lille Viking-knappen, vil det utvides til et rikholdig utvalg av smilier som du kan bruke i meldingen din.

bbcode


Til slutt vil den siste knappen med det lille sverdet på den tillate deg å legge til tilsvarende troppe-ikoner, akkurat som ressursknappen tillater deg å legge til ressurs-ikoner. De fungerer stort sett på samme måte; Klikk på ikonet, legg til tall (eller omvendt), så er du klar.

bbcode


Dette bringer oss til de fire knappene i midten. Den første lar deg legge til en allianselenke til meldingen din; trykk på knappen, og skriv inn det nøyaktige alliansenavnet mellom de to kodene. Eller skriv inn navnet, og marker det med markøren og klikk på knappen. Den neste er spiller-ikonet; den lar deg legge til spillerkoblinger. Disse vil vises som passende lenker; førstnevnte tar deg med til allianseprofilen, sistnevnte til profilen til spilleren. Deretter kan du også legge til koordinater, som tar leseren rett til kar-tkoordinatene du har skrevet inn. Og til slutt vil den siste knappen tillate deg å inkludere en rapport i meldingen. dette er litt delikat. For å legge til en rapport, trenger du ID-nummeret. Dette betyr at du må ta den siste delen av rapportlenken rett fra nettleserens adressefelt og legge den til mellom de to rapportkodene. Det er tall vi snakker om, så det skal se slik ut: [report] 2187686[/report]. Det er flere alternativer for å sende rapporter. Du kan finne forklaringen deres på Answers-sidene også.

bbcode


Ved å klikke på den aller siste knappen (den helt til høyre) vil du kunne forhåndsvise meldingen og se hvordan den vil se ut for mottakeren.

bbcode


Sorteringsfunksjon for meldinger

En fin, men litt skjult funksjon er sortering av rapporter eller IGM'er i henhold til datoen. Alle dere kjenner til den normale visningen der den nyeste rapporten eller IGM'en er synlig øverst i rapportene eller IGM-ene:

sort_report


Men noen ganger kan det være nyttig å se den eldste rapporten eller IGM først. Dette er ikke noe problem hvis du klikker på ordet "Sendt". Hvis du gjør dette, blir rapportene eller IGM-ene sortert omvendt, og du vil se den eldste rapporten eller IGM øverst:

sort_report

Du forsøkte å sende for mange meldinger på kort tid

Hvis du prøver å sende for mange meldinger på kort tid, vil du få følgende feilmelding:


Det er ingenting å bekymre seg for. Bare vent på den respektive tiden som vises, så løses problemet.


Rapporter

Rapporter er informasjonsmeldinger sendt av Travian for å informere deg om hendelser på kontoen din, f.eks. hvis du er blitt angrepet av noen, eller hvis noen har sendt deg forsterkninger. Symbolet er grønt og meldingssymbolet ligger rett ved siden av i samme sirkel.

En fullstendig kamprapport vil bare bli sendt til deg hvis du enten var forsvarer eller drepte minst 25% av fiendtlige tropper i ditt angrep. Forsterkningsrapporter viser bare antall egne drepte tropper.

Hvis du har en Plus-konto, kan du sortere rapportene etter dato.

Rapport-ikonene

Du har kanskje lagt merke til de forskjellige rapportikonene foran rapportene dine. De ble implementert for å gjøre det lettere å skille mellom rapportene. Men hva betyr de? Og hvordan kan du bruke dem?

Rapporter er delt inn i fire grupper:

  • Handel
  • Forsterkninger
  • Angrep
  • Diverse

Derfor kan også rapport-ikonene deles inn i fire grupper.

Handel
mostly_lumber Handelsmenn har levert mest tre
mostly_clay Handelsmenn har levert mest leire
mostly_iron Handelsmenn har levert mest jern
mostly_crop Handelsmenn har levert mest korn

Forsterkninger
reinforcement_arrived Forsterkningene ankom

Angrep
won_attacker Vant som angriper uten tap
won_attacker Vant som angriper med tap
lost_attacker Tapt som angriper (ingen av dine tropper har returnert)
won_defender Vant som forsvarer uten tap
won_defender Vant som forsvarer med tap
lost_defender Tapt som forsvarer (ingen av troppene dine overlevde)
lost_defender Tapt som forsvarer uten tap (dette betyr at du ikke hadde noen tropper i forsvar)

Diverse
miscellaneous Diverse (f.eks Natar-angrep)
adventure Eventyr rapport
animals_caught Ingen kamp fant sted, men dyr ble fanget
won_scout_attacker Vant speiding som angriper 
lost_scout_attacker Tapt speiding som angriper
won_scout_defender Vant speiding som forsvarer
lost_scout_defender Tapt speiding som forsvarer

Hvis du er usikker på betydningen av ikonet, kan du holde musen over det, og du vil se hva ikonet betyr:

ally_attack


Disse ikonene hjelper deg å få oversikt over rapportene i din egen rapport innboks.

Men de hjelper deg også med å sortere allianseangrepene dine. For å bruke denne funksjonen trenger du bare å klikke på et av ikonene på bildet over og bare se rapportene av denne typen (for eksempel se på bildet på neste side). Dette vil dessuten gjøre det mulig å se også eldre rapporter på nytt.

sort_alliance_reports


I tillegg kan du klikke på de 3 knappene over rapport-tabellen. Knapp 1 er et filter for angrep, knapp 2 for å forsvare, og hvis du trykker på knapp 3 vil den ikke vise angrep fra din egen allianse (med mindre enn 100 tropper og ingen tap). Hvis du er usikker på hva de betyr, kan du igjen holde musen over knappen, og du vil se hva det betyr.

Deling av kamprapporter med ALLE spillere fra samme server

Du har muligheten til å dele kamprapportene dine også med alle spillere på serveren.

Derfor vil kamprapport-koblingene se slik ut: s6.travian.com/berichte.php?id=1168740|6063be47

"Koden" etter | får du bare for egne rapporter (dette betyr at det ikke vil være synlig i allianseangrepsoversikten). Nå kan du bestemme om du vil gi noen lenken til hele rapporten eller ikke.

Hvis du sender den begrensede lenken (s6.travian.com/berichte.php?id=1168740) er det bare alliansemedlemmer og sittere som kan lese rapporten.

Men hvis du deler hele lenken (s6.travian.com/berichte.php?id=1168740|6063be47) kan alle fra serveren du spiller lese rapporten.

Sortings-funksjon for rapporter

En fin, men litt skjult funksjon er sortering av rapporter eller IGMer i henhold til datoen. Alle dere kjenner til det normale visningen der den nyeste rapporten eller IGM-en er synlig øverst i rapportene eller IGM-ene:

sort_report


Men noen ganger kan det være nyttig å se den eldste rapporten eller IGM først. Dette er ikke noe problem hvis du klikker på ordet “Sendt”. Hvis du gjør dette, blir rapportene eller IGM-ene sortert omvendt, og du vil se den eldste rapporten eller IGM øverst:

sort_report


Omgivelser  (rapporter fra nære omgivelser)

T4 har en helt ny rapportkategori - dette er rapporter fra nærområdet ditt, og de er i motsetning til de andre rapportene du vil se / motta i Travian.

For det første mottas ikke rapporter i nærheten, i likhet med rapportene du får når du handler eller angriper / forsvarer. Hvis du vil se rapporter i nærheten, klikker du på oversiktsknappen for rapporter i topptekstmenyen. derfra velger du den aller siste fanen kalt 'Omgivelser'. Disse rapportene vil gi deg nyheter om hendelser i ditt nærliggende område, uavhengig av om du har deltatt i disse hendelsene eller ikke. De vil gi deg nyttig informasjon om dine nærmeste omgivelser, som når en oase er blitt angrepet, en landsby er blitt grunnlagt eller når en kamp har funnet sted i en nærliggende landsby. Selv endringer i landsbynavn vil bli inkludert i disse varslene. Tid og dato for arrangementet vil også bli vist, samt spilleren som fikk hendelsen til å skje. For eksempel, hvis noen endrer landsbynavnet, viser nærhetsrapporten deg hvilken spiller som har endret landsbynavnet, så vel som det gamle og nye navnet. Rapporter om oase-angrep vil imidlertid ikke vise angriperens navn, og angrepsrapportene vil heller ikke - hvis en spiller er blitt angrepet i nærheten, vil rapporten informere deg om at nevnte spiller er blitt angrepet, men ikke hvem.

Rapportene i nærheten vil samles over tid, så du vil alltid ha en oversikt over hva som har skjedd tidligere. Du kan ikke slette eller fjerne disse rapportene.


Er spørsmålet ditt besvart tilfredsstillende?

Ja   Nøytral   Nei